Endodoncija

Uzroci, Simptomi i Liječenje
Endodoncija

Endodoncija je grana stomatologije koja se bavi liječenjem korijenskih kanala zuba tj. liječenjem mekih tkiva zuba, bolesne pulpe.

Ukoliko zub zahvaćen karijesom, bakterije iz karijesa i njihovi produkti uništavaju tvrdo zubno tkivo te nalaze put u prostor zubnog živca što rezultira pulpitisom – upalom. Kada karijes nađe put do zubnog živca, nastaje upalna reakcija praćena osjetljivošću na tople i hladne podražaje, zatim bolovi te oticanje lica u blizini zahvaćenog zuba.

Nakon čišćenja kanala ručnim ili strojnim tehnikama, kanali se pune zamjenskom tvari koja sprječava prodor bakterija u zub i nastanak nove infekcije. Nakon provedene terapije, napravi se kontrolna rentgenska snimka. Nakon toga se izrađuje plomba ili kruna, ovisno u kakvom je stanju zub.

Liječenje
Endodontski zahvat

Endodontski zahvat je jedan od najzahtjevnijih zahvata u stomatologiji i oporavak od upale je nekada duži od očekivanog. U određenom broju slučajeva, bol se javlja i nakon završenog endodontskog zahvata, uglavnom kao reakcija tkiva na punjenje.

Kontaktirajte nas

Nazovite nas
+387 33 208 444
Email
ajsa.agic@yahoo.com
info@agicdental.com
https://agicdental.com/wp-content/uploads/2022/09/Agic-logo-1.png
Social Networks

Posjetite Agić ordinaciju na ovim društvenim linkovima i povežite se s nama. Pratite naše redovne novosti, ponude i druge zanimljivosti.

Copyright 2022 by Agić. All rights reserved.

Copyright 2022 by Agic. All rights reserved.