HomePortfolio

Portfolio

AllIzbjeljivanjeParadontozaPrevencijaProtetikaTretmanZdravlje

Zubna protetika

Ajsa Agic_protetika 12
Ajsa Agic_protetika 11
Ajsa Agic_protetika 10
Ajsa Agic_protetika 9
Ajsa Agic_protetika 8
Ajsa Agic_protetika 7
Ajsa Agic_protetika 6
Ajsa Agic_protetika 5
Ajsa Agic_protetika 4
Ajsa Agic_protetika 3
Ajsa Agic_protetika 2
Ajsa Agic_protetika 1

Zubna protetika predstavlja vitalnu granu stomatologije koja se bavi nadomestkom ili zamjenom prirodnih zuba kako bi se očuvala funkcionalnost usta i estetika osmijeha. Raznolikost dostupnih protetskih nadomjestaka omogućava personalizovani pristup svakom pacijentu, uzimajući u obzir specifične potrebe i želje.

Postoji nekoliko vrsta protetskih nadomjestaka, a to su:

  • zubni implantati,
  • zubne krunice,
  • ljuskice za zube (veneers),
  • zubni most i
  • zubne proteze. 🦷

Uz napredak tehnologije i materijala, zubna protetika nudi sve više mogućnosti za personalizovana rešenja koja zadovoljavaju potrebe i želje svakog pacijenta, omogućavajući im da se osjećaju sigurno i samopouzdano u svoj osmijeh.

Zaboravite na neugodno uzimanje otisaka kod stomatologa!

https://agicdental.com/wp-content/uploads/2022/12/Protetika-otisak.jpg
Zaboravite na neugodno uzimanje otisaka kod stomatologa!
Je li vam stomatolog ikada uzimao otiske zubi kako bi vam mogao izraditi protetski rad? Onda znate kako taj proces izgleda. Međutim, zahvaljujući najmodernijoj tehnologiji dostupnoj u našoj ordinaciji uzimanje otisaka je bolje, brže i preciznije nego ikada do sada!
U našoj ordinaciji otiske uzimamo uz pomoć intraoralnog skenera koji nam omogućuje puno preciznije, lakše i brže uzimanje otisaka. Neki pacijenti ne mogu podnijeti otisnu masu, bude im mučno i teško im je disati. Srećom, stomatološka tehnologija nastavlja napredovati brzinom koja nam omogućuje da pacijentima pružimo lakše i ugodnije iskustvo, a za naše pacijente biramo samo najbolje!

Protetika

https://agicdental.com/wp-content/uploads/2022/12/Agic-protetika-640x640.jpeg

Predstavljamo vam naš rad protetike – pojam zubna protetika obuhvata svaku zamjenu, odnosno nadomjestak za prirodni zub u slučaju da nedostaje jedan, više njih ili čak svi zubi.

Postoji nekoliko vrsta protetskih nadomjestaka, a to su:

  • zubni implantati,
  • zubne krunice,
  • ljuskice za zube (veneers),
  • zubni most i
  • zubne proteze. 🦷

Uklanjanje obojenih mrlja

https://agicdental.com/wp-content/uploads/2022/12/Izbjeljivanje-zuba.jpg
Jedini pouzdan način uklanjanja obojenih mrlja sa zuba je profesionalno izbjeljivanje kod stomatologa. Postoji nekoliko profesionalnih metoda, ali lasersko izbjeljivanje zuba je svakako najefikasnije.
Ova metoda garantuje brze rezultate i potpuno je bezbjedna za pacijenta. U odnosu na druge metode, laserska tehnologija pruža brži, sigurniji i nježniji pristup izbjeljivanju zubi i uklanjanju obojenja za predivno bijel osmijeh. 🦷

Ljuspica (veneers) na gornjoj vilici

https://agicdental.com/wp-content/uploads/2020/01/01.jpg
Zadovoljstvo nam je da vam predstavimo rad na pacijentu koji nam je stigao čak iz daleke Holandije, a došao po preporuci u našu ordinaciju u želji da svoj osmijeh učini ljepšim. 🇳🇱
Pacijent je prihvatio predloženu terapiju da se uradi 10 ljuspica (veneers) u gornjoj vilici. 🦷 Prvo smo izbijelili zube kako bi dobili što ljepšu krajnju boju rada, te potom u Smile Design programu prezentovali pacijentu očekivani rezultat. Naš svakodnevni rad olakšava i Intraoralni skener, kojim smo skenirali vilicu umjesto da smo uzimali otisak, jer je puno ugodnije za pacijenta i u samoj konačnici dobili ovakav rezultat.

Fiksna protetika

https://agicdental.com/wp-content/uploads/2020/01/02.jpg
Predstavljamo vam naš rad gdje je upotrebljena usluga protetike. Fiksna protetika se odnosi na zubne krunice i mostovi te zubne implantate, dok se mobilne proteze dijele na potpune i parcijalne.

Zune plombe

https://agicdental.com/wp-content/uploads/2020/01/03.jpg
Jeste li zabrinuti za stanje vaših zubi? Osjećate li možda rupice ili šupljine u zubu? Bole li vas zubi prilikom četkanja? Jesu li vam zubi osjetljivi na toplo, hladno ili slatko? Ako se prepoznajete u svemu navedenom, postoji mogućnost da vaši zubi nisu u najboljem stanju te da propadaju, što zahtijeva ispunjavanje zuba namjenskim zubnim plombama.
https://agicdental.com/wp-content/uploads/2022/09/Agic-logo-1.png
Social Networks

Posjetite Agić ordinaciju na ovim društvenim linkovima i povežite se s nama. Pratite naše redovne novosti, ponude i druge zanimljivosti.

Copyright 2022 by Agić. All rights reserved.

Copyright 2022 by Agic. All rights reserved.