HomeCategory

Tretman

AllIzbjeljivanjeParadontozaPrevencijaProtetikaTretmanZdravlje

Zubna protetika

Ajsa Agic_protetika 12
Ajsa Agic_protetika 11
Ajsa Agic_protetika 10
Ajsa Agic_protetika 9
Ajsa Agic_protetika 8
Ajsa Agic_protetika 7
Ajsa Agic_protetika 6
Ajsa Agic_protetika 5
Ajsa Agic_protetika 4
Ajsa Agic_protetika 3
Ajsa Agic_protetika 2
Ajsa Agic_protetika 1

Zubna protetika predstavlja vitalnu granu stomatologije koja se bavi nadomestkom ili zamjenom prirodnih zuba kako bi se očuvala funkcionalnost usta i estetika osmijeha. Raznolikost dostupnih protetskih nadomjestaka omogućava personalizovani pristup svakom pacijentu, uzimajući u obzir specifične potrebe i želje.

Postoji nekoliko vrsta protetskih nadomjestaka, a to su:

  • zubni implantati,
  • zubne krunice,
  • ljuskice za zube (veneers),
  • zubni most i
  • zubne proteze. 🦷

Uz napredak tehnologije i materijala, zubna protetika nudi sve više mogućnosti za personalizovana rešenja koja zadovoljavaju potrebe i želje svakog pacijenta, omogućavajući im da se osjećaju sigurno i samopouzdano u svoj osmijeh.

Protetika

https://agicdental.com/wp-content/uploads/2022/12/Agic-protetika-640x640.jpeg

Predstavljamo vam naš rad protetike – pojam zubna protetika obuhvata svaku zamjenu, odnosno nadomjestak za prirodni zub u slučaju da nedostaje jedan, više njih ili čak svi zubi.

Postoji nekoliko vrsta protetskih nadomjestaka, a to su:

  • zubni implantati,
  • zubne krunice,
  • ljuskice za zube (veneers),
  • zubni most i
  • zubne proteze. 🦷

Uklanjanje obojenih mrlja

https://agicdental.com/wp-content/uploads/2022/12/Izbjeljivanje-zuba.jpg
Jedini pouzdan način uklanjanja obojenih mrlja sa zuba je profesionalno izbjeljivanje kod stomatologa. Postoji nekoliko profesionalnih metoda, ali lasersko izbjeljivanje zuba je svakako najefikasnije.
Ova metoda garantuje brze rezultate i potpuno je bezbjedna za pacijenta. U odnosu na druge metode, laserska tehnologija pruža brži, sigurniji i nježniji pristup izbjeljivanju zubi i uklanjanju obojenja za predivno bijel osmijeh. 🦷

Ljuspica (veneers) na gornjoj vilici

https://agicdental.com/wp-content/uploads/2020/01/01.jpg
Zadovoljstvo nam je da vam predstavimo rad na pacijentu koji nam je stigao čak iz daleke Holandije, a došao po preporuci u našu ordinaciju u želji da svoj osmijeh učini ljepšim. 🇳🇱
Pacijent je prihvatio predloženu terapiju da se uradi 10 ljuspica (veneers) u gornjoj vilici. 🦷 Prvo smo izbijelili zube kako bi dobili što ljepšu krajnju boju rada, te potom u Smile Design programu prezentovali pacijentu očekivani rezultat. Naš svakodnevni rad olakšava i Intraoralni skener, kojim smo skenirali vilicu umjesto da smo uzimali otisak, jer je puno ugodnije za pacijenta i u samoj konačnici dobili ovakav rezultat.

Fiksna protetika

https://agicdental.com/wp-content/uploads/2020/01/02.jpg
Predstavljamo vam naš rad gdje je upotrebljena usluga protetike. Fiksna protetika se odnosi na zubne krunice i mostovi te zubne implantate, dok se mobilne proteze dijele na potpune i parcijalne.

Zune plombe

https://agicdental.com/wp-content/uploads/2020/01/03.jpg
Jeste li zabrinuti za stanje vaših zubi? Osjećate li možda rupice ili šupljine u zubu? Bole li vas zubi prilikom četkanja? Jesu li vam zubi osjetljivi na toplo, hladno ili slatko? Ako se prepoznajete u svemu navedenom, postoji mogućnost da vaši zubi nisu u najboljem stanju te da propadaju, što zahtijeva ispunjavanje zuba namjenskim zubnim plombama.
https://agicdental.com/wp-content/uploads/2022/09/Agic-logo-1.png
Social Networks

Posjetite Agić ordinaciju na ovim društvenim linkovima i povežite se s nama. Pratite naše redovne novosti, ponude i druge zanimljivosti.

Copyright 2022 by Agić. All rights reserved.

Copyright 2022 by Agic. All rights reserved.