Opća stomatologija

Šta je to
Opća stomatologija

Opća stomatologija je polazna tačka stomatologije. Kada se desi da je potrebno uraditi popravak zuba, onda takvi zahvati se rade u okviru opće stomatologije. Zahvati se mogu odnositi na jednostavni popravak površinskog karijesa, pa do dubokih karijesa i rekonstrukcije dijela zuba.

Opća stomatologija ima za cilj očuvanje zubi i obnavljanje onih koji su uništenih karijesom. Moderna stomatologija je minimalno invazivna, odnosno uklanja se samo oštećeno zubno tkivo te ga se zamjenjuje kompozitnim materijalom ili bezmetalnim keramičkim zubnim krunicama koje su najbolje estetsko rješenje, a njihova boja u potpunosti se uklapa u okolnu boju zuba.

Liječenje zubi zahvaćenih karijesom ili traumom pokriva opća stomatologija. Cilj je uklanjanje zubnog tkiva inficiranog bakterijama, te ispunjavanje nastalog kaviteta plombom. Uklanjanje karijesa utrvđujemo dubinskim čiščenjem nakon kojeg slijedi postavljanje ispuna zbog zaštite zubi. Zahvat uklanjanja karijesa može se raditi pod lokalnom anestezijom, te je posve bezbolan.

Ovdje u klinici Agić Dental probleme opće stomatologije shvaćamo ozbiljno. Tako ih i liječimo.

Kontaktirajte nas

Nazovite nas
+387 33 208 444
Email
ajsa.agic@yahoo.com
info@agicdental.com
https://agicdental.com/wp-content/uploads/2022/09/Agic-logo-1.png
Social Networks

Posjetite Agić ordinaciju na ovim društvenim linkovima i povežite se s nama. Pratite naše redovne novosti, ponude i druge zanimljivosti.

Copyright 2022 by Agić. All rights reserved.

Copyright 2022 by Agic. All rights reserved.