Estetska stomatologija

Prekrasan osmijeh je važan dio dojma koji ostavljamo na ljude! Koristeći umjetničke vještine i tehnološki napredak, omogućit ćemo vam ljepši, mladenački osmijeh i više samopouzdanja. To je, u osnovi, estetska stomatologija.

U osnovi, to je multidisciplinarna grana stomatologije jer osim lijepih, zdravih, bijelih i pravilno raspoređenih zuba, zahtijeva i zdrav parodoncijum, odnosno zdravu gingivu. Bezmetalne krune okružene otečenom i upaljenom gingivom svakako ne doprinose estetici i narušavaju kompletan osmijeh.

Pravilan zubni niz je estetski imperativ, ali također utječe i na cjelokupno zdravlje usta i zuba. Pravilno raspoređeni zubi se lakše čiste, a raspored sila koje se oslobađaju pri žvakanju su fiziološke i povoljno utiču na potporni aparat zuba. Sa druge strane, nepravilno postavljeni zubi su opterećeni znatno jačim silama što uzrokuje slabljenje potpornog aparata zuba, pa dolazi do parodontopatije, klaćenja zuba i drugih problema.

Također, nemogućnost sprovođenja dobre higijene dodatno komplikuje situaciju. Ukoliko su prisutni svi zubi, a postoji loš raspored zuba, ortodontska terapija je pravo rešenje.

Kontaktirajte nas

Nazovite nas
+387 33 208 444
Email
ajsa.agic@yahoo.com
info@agicdental.com
https://agicdental.com/wp-content/uploads/2022/09/Agic-logo-1.png
Social Networks

Posjetite Agić ordinaciju na ovim društvenim linkovima i povežite se s nama. Pratite naše redovne novosti, ponude i druge zanimljivosti.

Copyright 2022 by Agić. All rights reserved.

Copyright 2022 by Agic. All rights reserved.