Oralna hirurgija

Oralna hirurgija je specijalistička djelatnost dentalne medicicine, a najčešći zahvati su: vađenje umnjaka, komplicirana vađenja impaktnih i retiniranih očnjaka ili umnjaka, resekcije korijena zuba,  te vađenje zaostalih i slomljenih korijena zuba.

Pored navedenom oralna hirurgija obuhvata i rekonstrukciju estetskih i funkcionalnih poremećaja usne šupljine sa preproteinskim i predimplantološkim zahvatima (nadogradnja čeljusti umjetnom kosti, dizanje sinusa – sinus lift i slično).

U saradnji sa ostalim zahvatima dentalne medicine, te tokom ortodonske terapije, obično je potrebno izvaditi pojedine zdrave zube, mliječne ili trajne kako bi terapija bila uspješna i cjelovita.

Svi zahvati oralne hirurgije rade se pod lokalnom anestezijom i potpuno su bezbolni. Javite nam se bez straha, naši specijalisti hirurzi i doktori dentalne medicine ponudit će Vam sve potrebne informacije i rješenje.

Kontaktirajte nas

Nazovite nas
+387 33 208 444
Email
ajsa.agic@yahoo.com
info@agicdental.com
https://agicdental.com/wp-content/uploads/2022/09/Agic-logo-1.png
Social Networks

Posjetite Agić ordinaciju na ovim društvenim linkovima i povežite se s nama. Pratite naše redovne novosti, ponude i druge zanimljivosti.

Copyright 2022 by Agić. All rights reserved.

Copyright 2022 by Agic. All rights reserved.