HomeCategory

Protetika

AllIzbjeljivanjeParadontozaPrevencijaProtetikaTretmanZdravlje

Prednosti Planmeca ProMax 3D

Planmeca ProMax 3D je dizajniran s naglaskom na upotrebljivost i udobnost pacijenta. Jednostavno pozicioniranje i radni tok slikovnog prikaza pomažu pri korištenju uređaja. Endodontski način snimanja posebno je dizajniran za endodontske studije. Omogućuje snimanje 3D slika koje otkrivaju i najsitnije detalje. Planmeca Romexis softver nudi svestrane alate za dijagnostiku i planiranje tretmana endodoncije – kao što su alati za precizna mjerenja i 3D vizualizacije korijenskih kanala.
Planmeca ProMax 3D je najsavremeniji sistem snimanja dizajniran za naprednu stomatološku dijagnostiku. Razvijen od strane Planmeca, vodećeg proizvođača stomatološke opreme, ProMax 3D kombinuje mogućnosti snimanja digitalne panoramske, cefalometrijske i kompjuterizirane tomografije (CBCT) u jednoj jedinici.
https://agicdental.com/wp-content/uploads/2023/06/Planmeca-ProMax-3D-_2-1.jpg
https://agicdental.com/wp-content/uploads/2023/06/Planmeca-ProMax-3D-_3.jpg
https://agicdental.com/wp-content/uploads/2023/06/Planmeca-ProMax-3D-_1.jpg

ProMax 3D pruža stomatolozima sveobuhvatan pregled pacijentove oralne i maksilofacijalne regije, omogućavajući preciznu dijagnozu i planiranje liječenja. Koristi naprednu tehnologiju snimanja za snimanje 3D slika pacijentovih zuba, čeljusti i okolnih struktura visoke rezolucije. Ova detaljna slika pomaže u procjeni dentalnih stanja kao što su impaktirani zubi, poremećaji temporomandibularnog zgloba, planiranje dentalnih implantata, ortodontske procjene i identifikacija anatomskih struktura.

Stomatolozi mogu pregledati, analizirati i manipulirati 3D podacima na različite načine, uključujući multiplanarne rekonstrukcije, presjeke i 3D prikaze. Ova fleksibilnost poboljšava planiranje liječenja i omogućava bolju komunikaciju s pacijentima, jer se složena dentalna stanja mogu vizualizirati i objasniti efikasnije.

Nadalje, ProMax 3D daje prioritet sigurnosti i udobnosti pacijenata. Koristi protokole niske doze zračenja uz održavanje kvalitete slike, osiguravajući minimalnu izloženost za pacijente. Otvoreni dizajn sistema također omogućava udobnije pozicioniranje, smanjujući anksioznost pacijenata tokom procesa snimanja.

Ukratko, Planmeca ProMax 3D je vrhunski sistem za snimanje zuba koji kombinuje panoramske, kefalometrijske i CBCT mogućnosti kako bi pružio sveobuhvatne i tačne dijagnostičke informacije. Sa svojom naprednom tehnologijom snimanja, korisničkim sučeljem i fokusom na sigurnost i udobnost pacijenata, ProMax 3D je vrijedan alat za stomatologe koji žele poboljšati svoje dijagnostičke sposobnosti i poboljšati njegu pacijenata.

Zaboravite na neugodno uzimanje otisaka kod stomatologa!

https://agicdental.com/wp-content/uploads/2022/12/Protetika-otisak.jpg
Zaboravite na neugodno uzimanje otisaka kod stomatologa!
Je li vam stomatolog ikada uzimao otiske zubi kako bi vam mogao izraditi protetski rad? Onda znate kako taj proces izgleda. Međutim, zahvaljujući najmodernijoj tehnologiji dostupnoj u našoj ordinaciji uzimanje otisaka je bolje, brže i preciznije nego ikada do sada!
U našoj ordinaciji otiske uzimamo uz pomoć intraoralnog skenera koji nam omogućuje puno preciznije, lakše i brže uzimanje otisaka. Neki pacijenti ne mogu podnijeti otisnu masu, bude im mučno i teško im je disati. Srećom, stomatološka tehnologija nastavlja napredovati brzinom koja nam omogućuje da pacijentima pružimo lakše i ugodnije iskustvo, a za naše pacijente biramo samo najbolje!

Protetika

https://agicdental.com/wp-content/uploads/2022/12/Agic-protetika-640x640.jpeg

Predstavljamo vam naš rad protetike – pojam zubna protetika obuhvata svaku zamjenu, odnosno nadomjestak za prirodni zub u slučaju da nedostaje jedan, više njih ili čak svi zubi.

Postoji nekoliko vrsta protetskih nadomjestaka, a to su:

  • zubni implantati,
  • zubne krunice,
  • ljuskice za zube (veneers),
  • zubni most i
  • zubne proteze. 🦷
https://agicdental.com/wp-content/uploads/2022/09/Agic-logo-1.png
Social Networks

Posjetite Agić ordinaciju na ovim društvenim linkovima i povežite se s nama. Pratite naše redovne novosti, ponude i druge zanimljivosti.

Copyright 2022 by Agić. All rights reserved.

Copyright 2022 by Agic. All rights reserved.