Plombe – bijele ili crne?

17 Oktobra, 2022by Agic

Plombe ili ispuni koriste se za sprječavanje širenja karijesa do živca u zubu i nastajanje većih problema. Koriste se i kod deformacija oblika zuba, u slučaju ako se dio zuba odlomio ili ako se neki zub potrošio.

Prve plombe bile su tamne boje zbog čega se danas sve rjeđe koriste, njihova boja dolazi od materijala od kojeg su napravljene. S obzirom na to da im je najveći nedostatak estetski, zamijenile su ih bijele plombe. Takve bijele ispune najčešće su danas jer bolje zadovoljavaju kriterij estetike, a ujedno su i kvalitetnije.

Zahvaljujući napretku znanstvene stomatologije, moguće su različite kombinacije materijala takvih ispuna te velik broj nijansi kako bi boja ispune što bolje odgovarala prirodnoj boji zuba. Poklapanje tih boja toliko je blisko da je gotovo nemoguće uvidjeti je li zub zdrav ili popravljan, što zapravo apsolutno odgovara svim pravilima estetske stomatologije. Njihova jedina negativnost je ta što bijela ispuna pod utjecajem nikotina, kofeina i obojenih namirnica vremenom može promijeniti boju.

https://agicdental.com/wp-content/uploads/2022/09/Agic-logo-1.png
Social Networks

Posjetite Agić ordinaciju na ovim društvenim linkovima i povežite se s nama. Pratite naše redovne novosti, ponude i druge zanimljivosti.

Copyright 2022 by Agić. All rights reserved.

Copyright 2022 by Agic. All rights reserved.