Osmijeh kao sa naslovnice

10 Jula, 2023by Agic
Izbjeljivanje_zuba_Agic

Otkrivamo vam najbolju metodu izbjeljivanja zuba

Istraživanja su pokazala da ljudi koji se smiju češće djeluju privlačnije, uspješnije i imaju više samopouzdanja. Također, dokazano je da osmijeh predstavlja jedan od ključnih faktora u stvaranju pozitivnog prvog dojma, te u ovom blogu želimo da vam otkrijemo kako možete uživati u blistavo bijelim zubima.

Zašto zubi žute?

Izbjeljivanje zuba je popularna kozmetička stomatološka procedura koja može poboljšati izgled vašeg osmijeha i vratiti im biserno bijelu boju. Mnogi faktori mogu utjecati na boju zuba, uključujući starenje, prehrambene navike, pušenje i genetiku. Vanjski sloj zuba, poznat kao zubna caklina, postaje sve tanji uslijed starenja zuba. Kao rezultat, dublji sloj zuba, poznat kao dentin, koji je prirodno žute boje, postaje sve vidljiviji kroz ovu stanjenu caklinu. Konzumiranje hrane i pića s intenzivno tamnim pigmentima, kao što su cvekle, borovnice, crno vino, kafa, tamni čajevi, sokovi i pušenje značajno pridonose tamnjenju zubi.

Tim stomatološke ordinacije Agić koristi sigurne i efikasne metode za uklanjanje mrlja i neželjenih boja s površine zuba, čime se postiže svjetliji i blistaviji osmijeh.

 

Na koji način se vrši izbjeljivanje?

Postupku izbjeljivanja predstoji stomatološki pregled, s obzirom da je neophodno da svi zubi i desni budu zdravi. Ukoliko vas zanimaju simptomi bolesti desni, preporučujemo da pročitate naš prethodni blog. Ukoliko se utvrdi da postoji karijes ili gingivitis, prvenstveno je potrebno sanirati zube i desni, kako bi lasersko izbjeljivanje bilo sigurno i bezbolno za pacijenta.

Nakon pregleda započinjemo s profesionalnim čišćenjem zubnog kamenca i poliranjem zuba. Kada su zubi očišćeni i zaštićeni, pristupamo procesu izbjeljivanja, te je važno naglasiti da gel koji se koristi, kao i sam postupak laserskog izbjeljivanja, nije invazivan i ne uzrokuje preosjetljivost zuba. Lasersko izbjeljivanje se obavlja u jednom tretmanu, te čitav proces zajedno sa čišćenjem i poliranjem traje oko 90 minuta. Rezultat izbjeljivanja je individualan i ovisi o nizu faktora, ali nova boja će biti minimalno 2-3 nijanse svjetlija od vaše prirodne boje zuba.

 

Lasersko izbjeljivanje se obavlja u jednom tretmanu, te čitav proces zajedno sa čišćenjem i poliranjem traje oko 90 minuta.

Da li su rezultati vidljivi odmah?

Već samim procesom profesionalnog čišćenja i poliranja zuba, vaš osmijeh postaje ljepši, međutim pravi rezultati izbjeljivanja su vidljivi nakon 2-3 dana. Sigurni smo da ćete se zaljubiti u vaš novi osmijeh, te vas savjetujemo da održavate higijenu zuba, dolazite na čišćenje zubnog kamenca svakih 6-12 mjeseci, te izbjegavate pušenje i obojena pića, kako bi se rezultat zadržao što duže.

Zašto je Stomatološka ordinacija Agić pravi izbor za vas?

  • Neinvazivne metode: Gel koji se koristi prilikom laserskog izbjeljivanja ne izaziva osjetljivost zuba i desni, kao što je to slučaj sa drugim tehnikama.
  • Stručnost i iskustvo: Stomatološka ordinacija Agic ima tim stručnih stomatologa s bogatim iskustvom u području estetske stomatologije, te se u procesu koriste samo visokokvalitetne materijale i tehnike izbjeljivanja zuba koje su sigurne i efikasne. Vaša sigurnost i zadovoljstvo su prioritet.
  • Personalizirani pristup: Svaki pacijent je jedinstven, stoga tim stomatologa ordinacije Agić pruža personalizirani pristup izbjeljivanju zuba. Vaš stomatolog će pažljivo procijeniti vaše potrebe i ciljeve te prilagoditi tretman, tako da zubi nakon izbjeljivanja zadrže prirodni izgled.
  • Održavanje rezultata: Stomatolozi ordinacije će vam pružiti sve upute i savjete o održavanju postignutih rezultata izbjeljivanja zuba. Redovita oralna higijena i izbjegavanje faktora koji mogu dovesti do ponovne pigmentacije ključni su za dugotrajnost vašeg blistavog osmijeha.

Lijepi, zdravi, bijeli i prirodni zubi san su svakog pojedinca. Stomatološka ordinacija Agić pruža vrhunsku uslugu izbjeljivanja zuba uz stručnost, personalizirani pristup i sigurne metode. Posjetite stranicu https://agicdental.com/usluge/izbjeljivanje/ kako biste saznali više o uslugama, te zakazali pregled.

https://agicdental.com/wp-content/uploads/2022/09/Agic-logo-1.png
Social Networks

Posjetite Agić ordinaciju na ovim društvenim linkovima i povežite se s nama. Pratite naše redovne novosti, ponude i druge zanimljivosti.

Copyright 2022 by Agić. All rights reserved.

Copyright 2022 by Agic. All rights reserved.